365 odtenkov roza barve

Danes sem si po zelo dolgem času privoščila manikuro. Vzgib je nastal iz večih razlogov. Prvi je ta, da sem v zadnjem času opazila, da ogromno pozornosti posvečamo menstrualnemu počitku ter počitku po porodu. Veliko manj pa se sliši o pomenu ovulacije. Strastne ženske, ki prebiva v nas ter želi predati svojo božansko energijo svetu. Tako sem se načrtno lotila raziskovanja mojega počutja v času ovulacije ter kako je le to povezano z menstrualnim počitkom.

Opazila sem, da je modra ženska, ki počiva v času rdeče reke veliko bolj čuti strastno boginjo v času ovulacije.

V primeru, da počitka ni, tudi strasti ni. Namesto nje si strast želi počitka. Izvabi ga pa z bolečino manjka izpred 14-ih dni.


Raziskovanje sem nadaljevala z opazovanjem, koliko strasti je v mojem vsakdanjem življenju ter spoznala, da nas je zadnje leto zaznamovalo tudi s tem, da smo se vsi prestavili v občutke zime. Kot bi zima trajala že eno leto. Zima kot prispodoba za počitek v hiši, zelo sproščena oblačila, čaje in knjige. Vse kar sem naštela obožujem in modrovanje ob knjigi ter kakavu je zame ena ljubših aktivnosti. A to ne pomeni, da v meni živi samo ta izraz ženske. V meni živi cel krog odtenkov ženske, ki se skozi menstrualni cikel izražajo na sebi lasten način*. In ena izmed njih je ta, druga pa je polna življenja in strasti, ki se želi urediti tako, da izžareva strast do življenja, to samozavestno tudi predstavi ter rojeva v svet rezultate svojih idej.


Z željo, da se iz udobja zime prelevim v pomlad in poletje, sem se danes odpravila na manikuro. Navdušena nad izbrano barvo laka ter dejstvom, da se lahko jutri ne bo poškodoval sem vrnila domov. Vesela, da sem si podarila to eno uro in hvaležna, da sem lahko, sem o številu odtenkov roza barve razlagala možu. In med tem izrekla besede: "A veš, da je imela 365 odtenkov roza barve lakov za nohte."

V tistem trenutku sem se predramila. Naključje, ki ga sama raje imenujem na ključ je. Izrekla sem besedo 365 in se zavedla, da je to moje darilo ob praznovanju tega leta hvaležnosti. Darilo, ki sem si ga nezavedno podarila ravno zdaj, ko se s hvaležnostjo oziram za prehojenimi koraki ter predajam poti, da izbere svojo smer. In prav ta kliče po nadaljnjem raziskovanju strasti, minimalizma in opolnomočenja žensk. Odločena, da danes ne prižgem več računalnika, pa vseeno pišem to sporočilo. Čutim, da je tako močno pridrvelo skozi mene, da niti očesa ne bi uspela zatisniti brez natipkane besede. Naključja so dragocena darila vesolja in hvaležna sem, da ga lahko tako jasno vidim, čutim in prelijem na spletni papir skupine 365 dni hvaležnosti.


Hvala! Hvala! Hvala!


Z Ljubeznijo, Daša


*V kolikor bi želela izvedeti več, toplo priporočam knjigo Rdeča zarja in delavnice za maternice z odgovornimi lastnicami od Vesne Juvan.

Pozdravljeni, 

moje ime je Daša. V tem blogu delim zapise z informacijami, idejami in različnimi pogledi na določeno situacijo. Toplo vabljen/-a k branju ter refleksiji prebranega o določeni temi.

Želim biti obveščen/-a o novih objavah.

Najlepša hvala!

  • Facebook
  • Instagram