Search

Ko namesto prahu zagledaš bleščice.

Updated: Jan 21, 2020

Pospravljanje stanovanja je opravilo, ki marsikomu dela preglavice. Nisi edina, ki znova in znova opazuje razmetano in zaprašeno stanovanje. Za nastali problem obstajajo različne rešitve. A preden se lotiš reševanja posledic, poišči vzrok za nastanek te situacije.


V nadaljevanju ti ponujam kratek vpogled v program, ki ti omogoča da v sebi poiščeš mir, ljubezen in oporo ter to predaš sebi in svoji družini. Zgled je najmočnejše orodje za motivacijo uvajanja sprememb v življenje. Si pripravljena sprejeti vse kar ti življenje ponuja in se ne zadovoljiti, da to pač tako je?


Dobrodošla v varno zavetje. Zavetje, v katerem se izraziš, si slišana in videna točno takšna kot si. Tukaj sem zate, zaupam vate in vem, da zmoreš vse.


Rezerviraj termin spoznavnega srečanja ob skodelici kakava.


Ko pomisliš na to, da bi nekoga prosila za pomoč.


Kakšna čustva te prevzamejo?


Si dejansko želiš pomoč ali bi raje naredila sama?


Zakaj raje narediš sama?


Preprosto za to, ker je cena pomoči včasih tako visoka, da te spravi na kolena. Vsiljuje prepričanja, moralna vedenja in nasvete, ki jih ne potrebuješ. Da, prav si ugotovila. Ne govorim o ceni, ki jo plačaš za storitev čiščenja stanovanja gospe, ki pride in vse postori za nekaj evrov. Govorim o ceni pomoči, ki jo prosiš od prijateljic, družine ali znancev. Pomoči, ki je na videz brezplačna, a z njo pridejo pogoji, pod katerimi moramo delovati, da bo nasprotna stran zadovoljna.


Potem je tu še pomoč, ki ti vzame moč. Pride s komentarjem: »Naj ti pomagam, ker vidim da ne zmoreš.« Pomoč, ki pride iz sojenja tvoje situacije in razumevanja, da ti tako ali tako ne gre. Prepričanje, da a ne zmoreš, vnaša v tvoj prostor kreacije še večjo negotovost in nezaupanje. Če nobena do sedaj ni, potem je najboljše, da se še ti vdaš v usodo, da je to res pretežko in ne gre.


Pomoč, ki jo sprejmeš in je ne potrebuješ, te rani.

V primerih, ko to narediš iz ljubezni do druge osebe, te rani še z močnejšim rezom v tvojo samozavest.

Vsaka misel, beseda ali dejanje imajo svoj prostor kreacije. Skupaj pa tvorijo še večjega. Od misli do dejanja nas vodi prostor, ki podpira izvedbo. Obstajajo pa ovire na tej poti.


Če imamo okolje, ki nas podpira, ljubi brezpogojno in zaupa, da nam bo uspelo je verjetnost, da nam res uspe veliko večja kot pa če vsakodnevno poslušamo dvome o naših idejah.


Kot pravi Mali princ: »Bistvo je očem nevidno.« Seme dvoma in strahu lahko ubije najboljši projekt.


Medtem, ko lahko varno zavetje opogumi slabše seme, da se razvije, poišče svojo pot in živi polno življenje.
Ali se počutiš podprto pri raziskovanju lastnih idej, ne glede na to kako nore ali nevsakdanje se ti zdijo?


Ali se počutiš varno, da lahko izraziš svoje negotovosti in zato ne boš sojena?


Ali se počutiš slišano, ko zbereš ves pogum in izraziš tisto, kar čutiš v sebi?Iz odgovorov "ne" na zgornja vprašanja sem prešla do spoznanj, kako kreirati prostor, ki me podpira, ščiti, sliši in vidi. Si tega želiš tudi ti?

Prostor kreacije, v katerem želiš bivati, delovati in ga predajati otroku, je lahko točno takšen kot v najlepših sanjah. Verjetno pa je potrebna čistilna akcija sedanjega stanja. Pri tem pa ti lahko ponudim roko. Roko, ki je brezpogojna in sledi tvojim potrebam. Ušesa, ki prisluhnejo, a izrečeno bo slišalo srce. Dotik, ki pomiri in ponovno vzpostavi vez z naravo ženske, ki je v tebi.

Program Prostor kreacije je nastal kot posledica zastavljenih vprašanj meni. Vodil me je skozi pot razumevanja različnih občutkov, predmetov v stanovanju in odvečnih kilogramov.


Pot življenja se nadaljuje, raziskovanje se nadaljuje in s prisotnostjo v tem trenutku čutim, da je čas za predajo znanja tudi tebi.


Ženski, v kateri se prebuja vloga mame. Mami, v kateri raste novo bitje.

Še nerojenemu otroku, ki si želi biti slišan, viden in rojen v okolje ljubezni.


Draga Mamica,

Prostor kreacije je program, ki ti omogoča da začutiš pomen besed:

»Vidim te. Slišim te. Tukaj sem zate.«


Srečali se bova 13-krat, od tega 6-krat pred porodom, na dan poroda in 6-krat po porodu.


Število srečanj in tematike so razporejene tako, da lahko v miru predihaš vsako vprašanje, si ga zastaviš večkrat in z nežnostjo do sebe sprejmeš odločitve, ki jih čutiš. Nič ne gre s silo in tudi s pritiskom hitrosti ne; zato je namen celotnega procesa, da v sebi začutiš mir in milino sedanjega trenutka.


Strah je čustvo, ki onemogoča ljubezni prosto pot. Prisoten je tudi v porodnih zgodbah in zagotovo si tudi sama slišala že kakšno. V strahu pred bolečino, se ženske poslužujejo različnih metod, ki (naj) bi olajšale porod. Ni pravilne ali napačne porodne zgodbe, je pa tvoja in prijateljičina. V procesu srečanj je prostor za raziskovanje, čutenje in razumevanje otroka, tebe in vajine zgodbe. Dovoli si, da jo začutiš in se ji predaš, jaz pa sem tu zate, da te podprem v njej. Brez kritik, vprašanj, nepotrebnih nasvetov, samo z zaupanjem, da zmoreš.

Tema srečanj so razporejene tako, da najprej ozavestiš trenutno sliko tvojega prostora kreacije. Dodaš vse želje in sanje o tem, kaj si želiš. Nato pa se predaš procesu odkrivanja globine, ki ti jo ponuja proces prehoda v materinstvo. Najina srečanja sestavljajo vprašanja, vaje in metode za raziskovanje. Vse z željo, da v sebi začutiš, kaj je tisto kar potrebuješ.


Srečevali se bova v tvojem domu, v prostoru tvojega poroda in v gozdu. Raziskovanje urbanega in naravnega okolja ti bo dalo dodaten vpogled. Uvid, ki ga boš začutila v sebi bo podprl tvoj prehod v materinstvo.


Začutila boš premike otroka, njegove odzive in prve znake komunikacije med vama. Čarobnost pogovora, ki se čuti in daje najintimnejše uvide v proces kreacije prehoda.


Mogoče ravno sedaj utrujena ležiš v fotelju v svoji dnevni sobi ter opazuješ ves prah, ki bi ga bilo potrebno pobrisati. Navdaja te s slabo voljo, kaj vse moraš. Vabim pa te, da si daš priložnost ter v tem prahu spoznaš bleščice svojega življenja. Dovoli si biti videna, slišana in imeti nekoga, ki je tu samo zato, da te podpre na tvoji poti.


Ni naključje, je pa na ključ, da si tale zapis prebrala do konca. Zato te vabim na kakav, kjer ti bom z veseljem odgovorila na vprašanja, ki so se ti porodila ob branju.


Začniva s programom Prostora kreacij.


Z Ljubeznijo,

Daša


P.S.: V zadnjem času sem prejela ogromno vprašanj, kdo sploh dula je? Kako sem prišla do te besede? Kaj počnem kot dula? Na vsa ta vprašanja bom odgovorila v naslednji objavi. Če tudi tebe zanimajo odgovori, potem te vabim, da všečkaš mojo Facebook stran ali mi slediš na Instagramu. Vesela pa bom tudi, če mogoče deliš moj blog s prijateljicami.

Najlepša hvala!

104 views0 comments

©2020 by Dula Daša.