Search

Modrost babic, ljubezen mam in svoboda ustvarjalnosti otrok.

Updated: Jun 15, 2020

Od kar pomnim so me zanimale zgodbe. Pri raziskovanju le teh, se mi je vedno znova potrjeval rek Malega princa: "Bistvo je očem nevidno."

Zakaj je nekdo to storil?

Katere so bile posledice?

Kaj to pomeni?

Vprašanja bi lahko naštevala v nedogled. Kasneje sem spoznala eno vprašanje, ki je bilo skupno vsem: "Zakaj živim? Ali res živim, da tako trpim in to pač tako je?" Boleča, a močna motivacija za raziskovanje in iskanje smisla življenja.


Vse življenje sem si želela postati mama. Proces prehoda v materinstvo pa je v meni pretresel vse. Soočil me je s kopico nezavednih in zavednih sporočil v meni. Postavil pred dejstvo, da rabim vse, kar želim dati hčerkama naprej podariti sebi. Si dovoliti to vzeti in biti enotna v mislih, besedah in dejanjih.

Namesto obtoževanja situacij in ljudi, na katere nisem imela vpliva; sem začela opazovati, kaj mi okolica odseva in želi sporočiti v dani situaciji. Nov vpogled mi je korenito spremenil življenje in dal moč za postavljanje novih temeljev. Tistih, ki jih želim dati sebi in moji družini.


V globini iskanja sebe, sem začela odstirati tančice knjige mojega poslanstva. Spoznala sem, da je moje mesto ob ženski. V opori njej, ki gre skozi prehod poln strahov, predstav in vzorcev preteklosti.


Moje delo v vlogi dule dojemam kot kreacijo prostora, ki mami omogoča

  • izražanje strahov, pomislekov in vprašanj v empatičnem okolju,

  • raziskovanje informacij ter poznavanje možnosti, ki jih ima (npr. priprava porodnega načrta),

  • čutenje sebe in otroka (spoznavanje globine ženskega principa delovanja, sebe v novi vlogi in predajanju vrednot narave naslednjim generacijam),

  • razumevanju jezika ljubezni, moči dotika in odmika,

  • da v svoji ranljivosti spozna lastno moč, se ji preda ter rodi v novi podobi.

Moj cilj je, da vsaka mama v sebi začuti sebe, svoje telo in zaupa intuiciji. Ustvari dom, v katerem je postavljen prostor kreacije zanjo in njeno družino. Da mojo podporo, ki jo je čutila v procesu prehoda v materinstvo preda svoji družini.


Moja vizija je, da vnesem v življenje mam zavest o moči kroga žensk, ki se podpirajo, zaupajo in dovolijo biti točno to kar so. Brez sodb in z milino razumevanja, da ima vsaka svojo pot. Edinstveno in popolno z vsem kar nosi zraven.


Pridruži še mi na misiji kreiranja prostora, ki te podpira. Vzpostavimo okolje, v katerem se prenaša modrost babic, širi ljubezen mam in omogoča svoboda ustvarjanja naših otrok. Pridruži se mi na poti obujanja moči ženskega načina delovanja, učenja in predajanja znanj.DOBRODOŠLA V KROG LJUBEZNI, PROSTOR KREACIJE IN NA SPREHOD V GOZD.


Krog ljubezni je namenjen mamam po porodu. Vsak krog ima vnaprej določeno temo, vsem pa je skupno to, da mami ponudi roko na njeni poti. Vsaka mama ima možnost izraziti svoje skrbi, biti slišana in vprašati za nasvet. Družimo se ob napitkih in prigrizkih, ki dvigujejo nivo oksitocina.


Rojstvo mame je program, ki mami ponuja celostno podporo skozi čas nosečnosti, priprave na porod, porod in po porodu. Program je razdeljen v segmentov in sicer:

  • v prvem delu je večji poudarek na notranjih procesih, ki se odvijajo v mami ter pripravi na porod ter po porodno obdobje;

  • v drugem delu nastopi čas poroda (to pomeni, da sem od 37. do 42. tedna 24/7 na razpolago za spremljanje pri porodu in porod);

  • v tretjem delu pa nastopi obdobje po porodu, v katerem pride do izraza čustvena opora mami pri negovanju in vzpostavljanju vezi z otrokom ter priprava obrokov. Podrobnejše informacije.

Sprehod v gozd ponuja povezavo z naravo, daje uvide in zdravi. Gozd je bil ustvarjen kot popolna kreacija prostora in kot takšen je poln znanja. Mirno čaka na tvojo vrnitev. Termin lahko rezerviraš samo zase za določeno temo ali pa s sabo pripelješ prijateljice in se podamo na raziskovanje porodnih zgodb s podporo dreves, ki nas obdajajo.

V daljni preteklosti smo bile ženske nabiralke. Nabirale smo sadove narave. Na vrtove smo sadile semena rastlin, ki so nas hranile, zdravile in lepšale dan. Zaupale smo vodi, da očisti vse, česar ne potrebujemo več. In tako je tekel krog zaupanja med vsemi nami. Skupaj smo prepevale, delile modrosti in si spletale kitke. Bile smo ustvarjalke življenje in skupaj smo zmogle vse.


Od teh časov je preteklo nekaj vode, Zemlja je naredila nekaj obratov, zgubile smo stik z naravo in pozabile na marsikatero znanje.


Prehod ženske v mamo in prihod otroka na ta svet sta dva vzporedna procesa, ki v sebi nosita močan naboj transformacije.


V preteklosti smo s tem znanjem raste iz deklice v žensko v mamo v babico v prababico. Danes pa so ta znanja pozabljena, skrita ali pa zamolčana. Zato te vabim, da se podaš na to pot s čim večjo prisotnostjo in čutnostjo. Dovoli si biti ti in hkrati sprejmi kar ti življenje ponuja. Varno zavetje, prostranost informacij in sprehod v gozd pa so ključne sestavine mene kot dule tebi.


Z Ljubeznijo, DašaP.S.: Vem, da odločitev za dulo poraja zanimiva vprašanja.


In, ker želim, da prisluhneš sebi ter z mano dorečeš sodelovanje, ki ti bo nudilo največjo varnost, udobje ter sproščenost.


Te vabim, da rezerviraš brezplačno in neobvezujoče srečanje z mano.


Se pa da zgoditi, da bo tvoja edina misel, kdaj se lahko spet srečava in nadaljujeva.


Dobrodošla!

491 views0 comments

©2020 by Dula Daša.