Search

Sama svoja mojstrica pospravljanja, recikliranja in odnašanja smeti.

Updated: Jan 20, 2020


Vzemite si trenutek, zaprite oči in si zavrtite film vašega otroštva.

Ste se v domačem okolju počutili varne, videne in slišane? Kako je to vplivalo na vas? Ste nekatere izmed vzorcev tako močno ponotranjili, da jih nosite še danes s sabo? Opazujete zgodbe, a v vas se prebujajo občutki. Imate seznam dobrih in seznam slabih spominov. Ko pomislite na vzgojo vašega otroka, dobro veste česa si ne želite in kaj boste storili drugače. Kljub temu so vsi vzorci, strahovi, želje in pričakovanja del teh občutkov. Zasedajo svoj košček vašega notranjega doma in odsevajo dogajanje zunaj vas. Po besedah C.G. Jung: "Ko ne ozavestite tega, kar se dogaja v vas, se navzven pojavi v obliki usode."

Spopadaš se z izzivom, kako otroku ponuditi dom, ki si si ga vedno želela. Še vedno si ga želiš, a se zgubljaš pod kupom vzorcev, občutkov in strahov preteklosti. Čutiš, da je čas za pospravljanje in recikliranje vsega kar se je nabralo. Tako zunaj kot znotraj.


Vendar ne veš kako. Sprašuješ se, kje bi lahko začela in kako naj premagaš vse te strahove.

PROSTOR KREACIJE

Prostor kreacije je program, ki osvetljuje različne kotičke žensk v prehodu v materinstvo. Odstira tančice njihovega delovanja in jih vodi k sebi. Razkraja vse kar jim je preprečevalo, da bi se izrazile ter najprej sebi ponudile varen prostor. Varen prostor za izražanje, raziskovanje prostranstva informacij ter spoznavanje najlepše kreacije so ključne sestavine programa. Če si mama,

  • ki želi otroka vzgajati z zgledom,

  • ki se zaveda pomena načrtovanja svojega doma, projekta ali rojstva otroka,

  • ki želi spremeniti vzorce delovanje, a enostavno ne ve, kje začeti,

  • ki jo je strah procesa, ki se odvija,

  • ki si želi otroku dati le najboljše,

te vabim, da se podaš na pustolovščino prehoda v materinstvo z mano. Spoznajva se ob skodelici kakava in določiva termine srečanj.


Termini se polnijo, zato te vabim da se dobiva že tokom tega ali naslednjega tedna.

DOBRODOŠLA.

Vladimir Megre je v Zbirki Anastazija zapisal: „Otroke vzgaja način življenja njihovih staršev in družba.“

Otrok prebiva v tvoji maternici. Je del tebe, te čuti in s tabo doživlja vsak trenutek, ki ga ti doživljaš. To ga definira že od prve sekunde naprej.


Vprašanja, ki ti kratijo spanec. Strahovi, ki so nastali zaradi preteklih zgodb. Skrbi, ki si jih delaš za prihodnost. Vse to vpliva na kvaliteto tvojega življenja.


To si verjetno pripravljena sprejeti v zameno, da bo z otrokov vse v najlepšem redu.


Ampak.


Tu je ravno zanka.


Otrok čuti tvoje doživljanje sveta in tega ne moreš skriti pred njim. Ko bo sedel s tabo za mizo, bo zmožen zaznati, kdaj mu z besedami sporočaš nekaj drugega kot kažeš z dejanji.


In vsa ta odstopanja v njemu vzbujajo nezaupanje, zmedo in strah.


Otrok, ki raste v tvoji maternici je tvoj največji učitelj. Sprejmi ga točno takšnega kot je. Hkrati pa sprejmi tudi sebe točno takšno kot si. Zaljubi se v lastno življenje, raziskuj lepoto okoli sebe in vse to deli z otrokom.


Besede zvenijo lepo, a ne veš, kako bi se podala na to pot.

Zakaj želim moja znanja, spoznanja in varen prostor deliti s tabo? Tudi sama sem se srečala z vrsto hudournikov na prehodu v materinstvo. Moja prva nosečnost si je, po samo treh mesecih, prislužila bolniški dopust. In to na podlago dveh bolniških odsotnosti zaradi izčrpanosti. Sledila pa sta dva prijazna nagovora ginekologinje in splošne zdravnice. Kratek povzetek obeh bi bil:

"Sedaj nisi več sama. Čas je, da na prvo mesto postaviš sebe in otroka."

Pred tem, so moje ambiciozne misli bile mnenja, da bom tudi med porodniškim dopustom spremljala napredek marketinške ekipe. Moje telo pa je zavračalo že idejo, da delam med nosečnostjo.


Kljub temu, da je bil prisoten stres, me je delo zelo veselilo. Gradila sem uspešno zgodbo start up podjetja, spoznala veliko zanimivih ljudi, potovala po Evropi in tudi izven nje ter brez težav preživela 10 ur na dan v službi.

A prišel je resen stop in reset mojega življenja. Pot, ki ni bila vedno lahka, a vredna vsake solze. Vse z željo, da hčerama omogočim ljubeč prostor za rast in razvoj.


Kmalu sem ugotovila, da moram to najprej dati sebi. Sprejela sem odgovornost in se zatopila prostranost raziskovanja občutkov, vzorcev, spominov, sanj in realnosti.

Vloga dule je bila v meni, a globoko zakopana. Mirno je čakala na pravi trenutek, da se razkrije meni in svetu.


Pot, ki je navdahnjena s sloganom „Čutiti v vsej Veličini, Razumeti v vsej Milini.˝ je tista, ki se je oblikovala v niz vprašanj. Le ta pa so vodila v oblikovanje programa za mamice, ki si želijo preurediti notranji dom sebe in otroku ponuditi zaupanje, varnost in ljubezen. Podrobnosti o novem programu ti razkrijem kmalu. Do takrat pa dobrodošla z vsemi vprašanji, željami in predlogi podpore, ki bi ti omogočali rast v vlogi mame. Vidim te. Slišim te. Tukaj sem zate. Z Ljubeznijo, Daša

226 views0 comments

©2020 by Dula Daša.